Matematik

1 spm angående integralregning med sin & cos

21. august 2005 af kiaa (Slettet)
S = integraltegn

[ S sin^2 xdx + S cos^2 xdx]

hvordan regner man en opgave som denne. forstår ikke helt det med ubestemte integraler har prøvet at læse i min bog men syns ik det hjalp hvilke regler gælder dig og hvad skal jeg gøre ?
tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2005 af frodo (Slettet)

S sin^2 xdx + S cos^2 xdx = S (sin^2x + cos^2x) dx

og hvad giver sin^2x+cos^2x mon?

Svar #2
21. august 2005 af kiaa (Slettet)

er det ikke
S sin2x dx + S cos2x dx + k eller lign?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2005 af frodo (Slettet)

nej!

du har en trigonometrisk grundrelation, der siger, at sin^2x + cos^2x =1

Svar #4
21. august 2005 af kiaa (Slettet)

er det så svaret? har ik lært om en trigonometrisk grundrelation endnu...

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2005 af frodo (Slettet)

det tror jeg du har!
Har du ikke haft om sinus og cosinus?
ellers er det da underligt at begynde at integrere dem.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2005 af frodo (Slettet)

denne er helt uden for integralregningen.

Svar #7
21. august 2005 af kiaa (Slettet)

jeg har haft om cos og sin, men ikke med ubestemte integraler...

opgaven lød sådan: angiv følgende ubestemte integraler... så det er noget med integral at gøre

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#7: Ja, og eftersom den trigonometriske grundrelation udsiger, at

sin(x)^2 + cos(x)^2 = 1 (*)

skal du blot integrere 1-funktionen, hvilket ikke burde volde besvær.

Så vidt jeg læser #6, mener frodo såmænd blot, at relationen (*) kan udledes uden kendskab til integralregning.

//Singularity

Skriv et svar til: 1 spm angående integralregning med sin & cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.