Matematik

Matematik - Regression

18. april 2012 af FCBa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan forklare mig, hvad det vil sige at man ikke skal bruge regression til at tjekke om det er omvendt proportional? 

har vedhæftet opgaven og min aflevering så i kan se havd den går ud på. Det er opgave 1.
 

Vedhæftet fil: 1b ma afl. 6.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af peter lind

sæt z=1/y og lav lineær regression på x og z


Svar #2
18. april 2012 af FCBa (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der skal netop ikke laves regression. Vis at produktet x·y er den samme konstant for hele tabellen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Hvis man laver lineær regression, får man også en b værdi. Derfor er det mere korrekt blot at tage gennemsnittet af (x*y)


Svar #5
18. april 2012 af FCBa (Slettet)

Tak Andersen, jeg forstår det nu ;)

Vil det så sige at, hvis konstanten er den samme hele vejen igennem, så er den omvendt proportional? eller hvad? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, netop. To størrelser x og y er omvendt proportionale, hvis deres produkt er konstant:

      x·y = k  ⇒ y = k / x


Svar #7
18. april 2012 af FCBa (Slettet)

Super! 
Mange tak skal du have! 


Skriv et svar til: Matematik - Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.