Matematik

Udregning af determinant & løsning af ligning

18. april 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej mennesker.   Jeg har fået en opgave der lyder:    Udregn determinanterne  d1 = l -1 2l d2 = l 1 2l og d3= l1  3l og løs derefter ligningerne:          l 2   5l,         l 3 4l              l 2 4l      1) l1 3l            l k    2l                   lk  2   l     l 2 kl= 3, 2) lk-2  3l = 1, og 3)l4  k-1l = -6   Har dog fået regnet determinanterne ud, men kan ikke helt finde ud af hvordan man udregner k.    Nogle der vil være så søde at hjælpe mig på vej?    På forhånd mange tak :) 

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af PeterValberg

Se side 5 i dette dokument LINK

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. april 2012 af Star04 (Slettet)

Tak :)   

Svar #3
18. april 2012 af Star04 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv at forklare, hvad det er, du ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2012 af nielsenHTX

#3 gennemgås da meget godt i #1 hvad forstår du ikke der?


Svar #6
18. april 2012 af Star04 (Slettet)

Altså det med løsningen x,y kan findes i trin 2 ? 

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ligningerne, der skal løses, findes ved at udregne determinanterne, og man finder

1)   1·k -2·3 = 3

2)   3·k - 2·(k-2) = 1

3)   k·(k-1) - 2·4 = -6


Skriv et svar til: Udregning af determinant & løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.