Matematik

hej er der en dygtig matematiker der ude?

18. april 2012 af slans1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen der kan løse denne som en ligning, uden at bruge solve osv.?

 

1000000=300841*1,147^x

altså er den opløftet i x og derfor volder den mig en masse problemer :/

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af nielsenHTX

divider med 300841 og tag så log på begge sider.

divider så med log(1,147) og du har x


Svar #2
18. april 2012 af slans1234 (Slettet)

kan du give et eksempel? 
hvad gør jeg med 1,147^x hvordan kan jeg taste det ind? er lorst.. skal man ikke isoloere x?
 


Svar #3
18. april 2012 af slans1234 (Slettet)

hvad er det jeg skal dividere 300841 med?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Isoler 1,147x ved at dividere med 300841 på begge sider af lighedstegnet:

1,147x = 1000000 / 300841  .

Tag nu log() på hver side og isoler x.


Svar #5
18. april 2012 af slans1234 (Slettet)

okay mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det er netop det smarte ved log.....   log(ax) = x * log(a)


Skriv et svar til: hej er der en dygtig matematiker der ude?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.