Matematik

Bestemmelse af CD på gavlen

19. april 2012 af Woodbrook (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen ... 

Jeg sidder her og kæmper med en (let) opgave, som i får her:

På (den vedhæftet fil) ses gavlen ABCD af en bygning. 

med længderne:

|AD| = 9

|AB| = 4

|BC| = 6


Bestem længden af CD ...

Jeg sidder og prøver desperat at huske hvordan man laver den, men jeg er helt blank T_T

Håber i kan hjælpe mig! ^_^

Vedhæftet fil: Opgave 3.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2012 af bopeder (Slettet)

Du har en retvinklet trekant, hvor den ene sidelængde er 4 og den anden er 3. Så du skal bare benytte pythagoras:

Kvadratrod(4^2 + 3^2)= CD


Svar #2
19. april 2012 af Woodbrook (Slettet)

Ahhh 1000 tak for hjælpen!!! jeg havde glemt man kunne minusse  9 med 6 ^_^'


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2012 af bopeder (Slettet)

Så lidt. I opgave af denne type handler det tit om at danne sig et overblik over tegningen, hvorefter resten ofte bare er noget simpelt trekantsberegning. :) 


Svar #4
19. april 2012 af Woodbrook (Slettet)

Hahah ja det skal jeg prøve at huske til næste gang :D tak igen 


Skriv et svar til: Bestemmelse af CD på gavlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.