Matematik

Areal af trekant

21. april 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en trekant jeg skal beregne arealet på.

Jeg kender B= 34, b=172, c=258, C=123

 

Jeg plejer at udregne arealet som T=0,5*a*c*sin(B)

Jeg mangler at finde a og har prøvet at udregne det således;

 

b^2 = a^2 + c^2 - 2ac * cos (B) <=>

172^2 = a^2 + 258^2 - 2*a*258 * cos(34)

Jeg ender med andengradsligningen

a^2+427,78a + 36980 = 0 

Nu skal denne løses men er lidt usikker på hvordan jeg gør og om dette overhovedet er den rigtige fremgangsmåde til at finde a???


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2012 af 85anne (Slettet)

Først finder jeg A: Vi kender B og C og ved at de tre vinkler i en trekant skal give 180 ºC.

B = 34 ºC og C = 123 ºC. Når jeg siger 24 + 123 = 157 ºC. Jeg siger så 180-157 og får A = 23 ºC.

 

Nu kender vi de tre vinkler og to af siderne så skal vi bruge sinus relationerne:

til at finde længden af a.


Svar #2
21. april 2012 af zaidihassan (Slettet)

Tak.. Tror jeg har sat med det for længe.. Ha ha.. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. april 2012 af 85anne (Slettet)

#2


Tak.. Tror jeg har sat med det for længe.. Ha ha.. 

Var så lidt :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. april 2012 af nielsenHTX

#0

"Jeg kender B= 34, b=172, c=258, C=123"

hvis du bare skal finde arealet kunne du bare bruge

T=½b*c*sin(A)


Skriv et svar til: Areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.