Matematik

vinkler i en femkant

22. april 2012 af annx3218 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløjsa alle i friske folk:)

Jeg sidder her og kæmper med en opgave, som i får her:

"En finmekaniker får udleveret en tegning over en 5-kantet dækplade, som han skal lave i aluminum. Se figuren (den er vedhæftet). Af hensyn til arbejdets præcision må han kende vinklerne i pladen med en nøjagtighed på 0,1 grad. Foretag de nødvendige beregninger."

Som i kan se på vedhæftet figur, er der ingen mål på. HJÆLP! :D

Vedhæftet fil: Billede081.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Aflæs de fem punkters koordinatsæt. Beregn så de fem vinkler som vinkler mellem par af to vektorer:

vinkel mellem AE og AB,
vinkel mellem BA og BC,
vinkel mellem CB og CD,
vinkel mellem DC og DE, og
vinkel mellem ED og EA.

 


Svar #2
22. april 2012 af annx3218 (Slettet)

hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vinklen v mellem to vektorer a og b findes af

cos(v) = (ab) / (|a||b|)


Svar #4
22. april 2012 af annx3218 (Slettet)

problemet er jo at jeg ingen tal har, så derved ingen tal at sætte ind i formlen...


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har en figur med et koordinatgitter indtegnet. Vælg selv et begyndelsespunkt, for eksempel i A, og benyt den viste enhed som enhed. Vinklerne afhænger jo ikke af tegningens skalaforhold, kun af punkternes relative placering.


Svar #6
22. april 2012 af annx3218 (Slettet)

tak 


Svar #7
22. april 2012 af annx3218 (Slettet)

så når jeg har koordinaterne for fx punktet A skal jeg bruge det i formlen fx sammen med B?


Punktet A sidder i (3,1)
Punktet B sidder i (5,1)
Punktet C sidder i (7,4)
Punktet D sidder i (3,7)
Punktet E sidder i (1,3)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Når man kender koordinaterne for to punkter P(p1,p2) og Q(q1,q2) finder man jo vektoren PQ af

PQ = OQ - OP = (q1-p1 , q2-p2)


Svar #9
22. april 2012 af annx3218 (Slettet)

hvad er O


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

O er koordinatsystemets begyndelsespunkt, og det benyttes jo ikke i det færdige udtryk til højre.


Svar #11
22. april 2012 af annx3218 (Slettet)

okay tak :) jeg er med nu.. (tror jeg)


Skriv et svar til: vinkler i en femkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.