Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

22. april 2012 af Jegvedingenting - Niveau: B-niveau

(1) 3x + 4 = 4y + 6

(2) 4x + 7 = 1y + 2

 

Hvordan regnes de ud?

Skal bruge det i forbindelse med kemi aflevering.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2012 af peter lind

isoler y i den sidste ligning og indsæt resultatet i den første ligning.Alternativ gang den anden ligning med 4 og træk resultatet fra den første ligning


Svar #2
22. april 2012 af Jegvedingenting

Y i ligning 1 eller ligning 2?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2012 af peter lind

i ligning 2 (den sidste)


Svar #4
22. april 2012 af Jegvedingenting

Vil du afsløre hvad x og y værdierne bliver? Skal spise nu, for mit hoved er helt svimmelt. Vender tilbage om lidt. Har nemlig to afleveringer inden kl 24. :/


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. april 2012 af nielsenHTX

#4

x = -22/13 og y = -23/13


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. april 2012 af NejTilSvampe

4*(2) :

16x + 28 = 4y + 8

4*(2) - (1):

(16x+28) - (3x + 4) = (4y+8) - (4y + 6)

13x + 24 = 0y + 2

13x = - 22

x = -22/13

(2): 

4x + 7 = 1y + 2 => y = 4x + 5

y = 4*(-22/13) + 5


Svar #7
23. april 2012 af Jegvedingenting

Mange tak. Har nu indset efter jeres resultater at jeg har lavet en fejl. God aften


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.