Matematik

ligning for tangenten

23. april 2012 af honningprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved

f(x)=x3+2*In(x)

Bestem en ligning for tangemtem til grafen for f i punktet (1,f(1))
 

Jeg ved at tangentligningen er y=f(x0)=f´(x0) (x-x0)

Jeg har diffinerede det til

3x2+2/x

Hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2012 af Andreww (Slettet)

f'(1) = ?

f(1) = ?

x0 = 1

 

Dvs. udregn ovenstående, og indsæt i nedenstående.

 

y= f'(1)*(x-1)+f(1)


Svar #2
23. april 2012 af honningprut (Slettet)

tak har fået løsningen 

y=5*(1-1)+1

er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2012 af Andreww (Slettet)

Har du et CAS program ? Så kan du indtegne din funktion f(x), og se om du har gjort det korrekt.

Det er næsten rigtigt: x er ubekendt HELE tiden (variablen), men xsom du selv har udregnet er en bestemt værdi.

Derfor bliver tangentens ligning y=5*(x-1)+1  ⇔ y=5x-4  (og nu ser du sikkert at det er ligningen for en ret linie, med hældningen 5, og skæring med y-aksen = -4)


Skriv et svar til: ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.