Matematik

en virksomheds bruttoomsætning

23. april 2012 af liquidn (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej. Jeg har fået givet nogle matematik opgaver jeg skal indrage i min sro opgave, problemet opstår ved selve disse opgaver, og jeg håber der er nogle der kan hjælpe.

Opgave 2

 

En virsomheds bruttoomsætning B(p) ved prisen p difineres ved den afsatte varemængde gange pris
B(p)=A(p)*p

a) Gør rede for at følgende ligning gælder
B'(p)=A(p)*(1+E(p))

 

b) Gør rede for, ved brug af denne formel, at der er følgende sammenhæng mellem bruttoomsætning
og priselasticitet:
B ´ (p)<0 ⇔ E(p)<−1
B´ (p)>0 ⇔ E(p)>−1
B´ (p)=0 ⇔ E(p)=−1


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Man skal vide, hvad E(p) er, for at vise det. Åbenbart må der gælde E(p) = p·A'(p)/A(p) .

b) følger af a) ved at bemærke, ar A(p) > 0 for alle p.


Svar #2
23. april 2012 af liquidn (Slettet)

hvordan kommer du frem til E(p) = p·A'(p)/A(p) . og hvordan ender jeg med denne ligning B'(p)=A(p)*(1+E(p))

tror jeg har brug for lidt mere forklaring hvis mulig 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at differentiere funktionen B(p) = A(p)·p . Benyt reglen for differentiation af et produkt.


Svar #4
23. april 2012 af liquidn (Slettet)

hvad gør jeg så med E(p) = p·A'(p)/A(p)

for ligningen skal jo ende med B'(p)=A(p)*(1+E(p)) og kan ikke se hvordan jeg skal komme der til 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man finder

B'(p) = ( A(p)·p )' = A'(p)·p + A(p)·(p)' = A'(p)·p + A(p) = A(p)·(1 + p·A'(p)/A(p))

Hvis det er korrekt, at E(p) = p·A'(p)/A(p) er definitionen for E(p), fås jo så det ønskede resultat,


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2012 af angelica31 (Slettet)

Ved godt det har intet med dette at gøre: men har i lyst til at udfylde følgende spørgeskema. Jeg skal nemlig bruge det til en eksamen.

På forhånd tak. (-:

https://www.defgo.net/s.asp?id=1316742&c=ZSU8EBZ&s=1&l=da&o=1" target="defgosurveypopup" onclick="window.open(this.href,this.target,'toolbar=no,location=no,directories=no,status=yes,menubar=no,scrollbars=yes,resizable=yes,copyhistory=no,width=680,height=500'); return false;">Start spørgeskema</a>


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2012 af Danielvt (Slettet)

#5


#4

Man finder

B'(p) = ( A(p)·p )' = A'(p)·p + A(p)·(p)' = A'(p)·p + A(p) = A(p)·(1 + p·A'(p)/A(p))

Hvis det er korrekt, at E(p) = p·A'(p)/A(p) er definitionen for E(p), fås jo så det ønskede resultat,

 

Jeg er med på din redegørelse dér, men hvor kommer 1-tallet fra?! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

1-tallet kommer fra A(p) = 1·A(p) . Man sætter faktoren A(p) uden for parentes. Du kan jo eftervise rigtigheden af udtrykket helt til højre ved at gange ind i parentesen med A(p) igen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2012 af Danielvt (Slettet)

Yeps, tak ! :)


Skriv et svar til: en virksomheds bruttoomsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.