Matematik

Optimering af mark

24. april 2012 af Mette1905 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med en opgave hvor jeg både skal bestemme længderne x og b på en mark, således at udgifter bliver mindst mulig. Jeg skal også bestemme en forskrift for siden x.

Jeg ved at marken 600m^2 . Træhegnet koster 50 kr pr. meter, det nye hegn koster 200 kr pr. meter og stålhegnet koster ikke noget.. 

Jeg har nu lang tid siddet og ikke kommet nogle vejne med opgaven, så ville være dejligt hvis folk kunne give lidt hjælp til at komme igang :)

Vedhæftet fil: figur_6.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man ved så, at

A = x·b = 600 ,

hvorfor

b = 600/x .

Prisen for hegnet er

p = (x+b)·200 + x·50 = 250·x + 200·b

Indsæt udtrykket for b heri og find så minimum for funktionen p(x) .


Svar #2
24. april 2012 af Mette1905 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen, det vil jeg prøve at regne videre på :)


Skriv et svar til: Optimering af mark

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.