Matematik

Bestem BD

24. april 2012 af camilla192 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg vil hører om der ikke er en eller flere der  vil hjælpe med min sidste opgave i min matematik aflevering.

I en trekant ABC er AB =10 , ∠A=30° og ∠B =130° .
a) Bestem AC .
Midtpunktet på siden AC betegnes med D.
b) Bestem BD .

 

Jeg har fundet AC og den har jeg fået til og give 14,619.

Jeg kan ikke finde ud af opgave b. Jeg har kigget på nettet og herinde efter en løsning på opgaven men jeg kan ikke rigtig finde ud af det. Min lærer snakkede noget om, at det var median jeg skulle finde?

Jeg har ikke kunne finde en formel, som jeg kunne bruge til at lave den her opgave.

Tak for hånd

 

tegning af trekant er vedlagt :)

Vedhæftet fil: trekant.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

b) I trekant ABD kender man siderne AB og AD og den mellemliggende vinkel A . Benyt en cosinusrelation til at beregne siden BD. Siden BD er helt korrekt medianen mb i trekant ABC.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Din beregnede værdi for |AC| er i øvrigt ikke korrekt. Man beregner |AC| ved hjælp af sinusrelationerne i trekant ABC.


Svar #3
24. april 2012 af camilla192 (Slettet)

I udregning til AC skal jeg der bruge den her formel?

b2+c2-2bc*cos(A)=a2

men så har jeg bare ikke siden b?


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt sinusrelationerne ved beregningen af |AC| :

|AC| / sin(B) = |AB| / sin(C) = |AB| / sin(180º -A -B) = |AB| / sin(A+B) , så

|AC| = |AB| · sin(B) / sin(A+B) = 10 · sin(130º) / sin(160º) = 10 · sin(50º) / sin(20º) ≈ 22,3976


Svar #5
24. april 2012 af camilla192 (Slettet)

mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2012 af mathon

 

                   b / sin(B) = c/sin(A+B)

                   b = (sin(B) / sin(A+B)) · c

                   b = (sin(130º) / sin(30º+130º)) · 10


Svar #7
24. april 2012 af camilla192 (Slettet)

kan det passe at BD skal give 31,4442?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2012 af mathon


                                              |BD|2 = (b/2)2 + c2 - 2·(b/2)·c·cos(A)

                                              |BD| = (11,19882 + 102 - 22,3976·10·cos(30º))0,5


Svar #9
24. april 2012 af camilla192 (Slettet)

okay tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. januar 2014 af AnnaWinter (Slettet)

Hvad giver svaret så, for mit resultat er alt for stort..


Skriv et svar til: Bestem BD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.