Fransk

Personlige Pronominers placering i nægtelser

24. april 2012 af YasmineH (Slettet)

Sidder med nogle opgaver om placering af personlige pronominer i sammensat tid samt placering af nægtelsen. Er det korrekt hvis jeg skriver  at rækkefælgen er 
ne + hjælpeverbum + nægtelse slut + pers. pron. + verbum  ?

Tak på Forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. april 2012 af alexpetros (Slettet)

Nej, rækkefølgen ved benægtede sammensatte tempusformer er følgende:

nægtelse(=ne) + hjælpeverbum + personligt pronomen + nægtelse(=pas) + hovedvebum (=participe passé). F.eks.:

N'as-tu pas fait ton lit ? Har du ikke redt din seng?

N'a-t-il pas (encore) mangé ? Har han ikke spist (endnu)?

Dette gælder dog kun ved inversion (omvendt ordstilling), som primært forekommer i skriftsproget og i soigneret tale. I dagligdagssproget anvender man direkte ordstilling: Tu n'as pas fait ton lit ? Il n'a pas (encore) mangé ?


Skriv et svar til: Personlige Pronominers placering i nægtelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.