Matematik

bestemme længde af vektorer

24. april 2012 af Mette1905 (Slettet)

Jeg skal i en opgave bestemme længden på kraften Fr og kraften Fs ved vinklen Vg. jeg ved at Vg er 40 grader og Ft=300N. Jeg tænker lidt på om jeg kan opstille to ligninger med to ubekendte over dem der ville se sådan ud:

0+Fr*cos(90)+Fs*cos(40)=0      og  300+Fr*sin(90)+Fs*sin(40)=0

, men jeg ved bare ikke om dette er muligt når det ikke er vinklerne til vandret jeg får angivet. 

Derfor er der nogen der kender en smart måde, eller kan sige om jeg er på rette spor? :)

Vedhæftet fil: figur_7.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2012 af peter lind

Der skal flere oplysninger til for at opgaven kan løses. Kan vi ikke få hele opgaven


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har for kræfterne som vektorer

Ft = (0 ; -300N)

Fr = |Fr|·(cos(Vg) ; -sin(Vg)

Fs = |Fs|·(sin(Vg) ; cos(Vg)

og

Fr = Ft + Fs , eller

|Fr|·cos(Vg) = 0 + |Fs|·sin(Vg) , og

-|Fr|·sin(Vg) = -300N + |Fs|·cos(Vg)

Heraf ses

|Fr| / |Fs| = tan(Vg) og

|Fs| = 300N·cos(Vg) , og

|Fr| = 300N·sin(Vg)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2012 af YesMe (Slettet)

Vg = 40º         Ft = 300 N

Jeg tror, at   Fs - Ft = Fr

tan(Vg) = Fr/Fs ⇒ Fs = Fr/tan(Vg)

Fs - Ft = (Fr/tan(Vg)) - Ft = Fr ⇒ Fr = (-tan(x)·Ft)/(tan(x) - 1) = 1564.51 N

Fs = Fr/tan(Vg) = 1864.51 N


Skriv et svar til: bestemme længde af vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.