Fysik

Bestemme tykkelsen og antal vendinger i elektromagnet

25. april 2012 af anru (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Har dette spørgsmål på engelsk. Kan i hjælpe med det, har stillet det på et udenlandsk forum, deraf engelsk.

 

I want to calculate the number of turns of an electromagnet and the thickness of the wire.

But i have tried to search arround in books, and can't really find any thing.

I know my wire is 0,114mm and dimensions for electromagnet is

    Hight: 7mm
    width: 12mm
    lenght: 57mm

The form is like a horseshoe, but with 90* edge. Picture is linked:

http://oi47.tinypic.com/15zqlv8.jpg

My material of the core is steel (ignore the fact about type of steel)

I have 0,7 ampere for use.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2012 af hesch (Slettet)

Der mangler jo mange oplysninger i dit spørgsmål. Dette kan vel besvares ved antal vindinger = 2, og så?

Du spørger om trådtykkelse, for samtidig at vide at denne = 0,114mmØ ?

Magneten skal løfte et "åg", 0,1 mm jernplade eller 1mm ? Løftekraft ?

Ønsket H-felt ? osv., osv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2012 af hesch (Slettet)

Uden at fortryde #1, kan jeg give et overslag:

Strøm = 0,45A

Længde af magnetisk cirkulationsvej = 0.1m. ( Areal på jernvej i kerne mangler )

Bmax = 1,5T ( stål-type ? Åg ? )

μr = 1000 ( Stål-type ? )

B = μ0 * μr *  H  ⇒  H = 955A/m.

Antal vindinger = 955 A/m / 0,45A * 0,1m = 212 vindinger = 2 spoler à 106 vindinger.

Prøv det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2012 af hesch (Slettet)

Korrektion:

B = μ0 * μr *  H  ⇒  H = 1194 A/m.

Antal vindinger = 1194A/m / 0,45A * 0,1m = 265 vindinger = 2 spoler à 132 vindinger.

Prøv det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2012 af hesch (Slettet)

PS:  Tråd:  0,3mmØ.

Ved tyndere tråd skal du anvende lavere strøm, og flere vindinger, således at N * I = 60A.  ( pr. spole, ifølge overslag ).

Eller får du ikke plads til alle vindingerne, må du hæve strømmen tilsvarende. ( Jeg kan ikke se detailmål på din kerne ).

 


Svar #5
26. april 2012 af anru (Slettet)

Tak hesch. Men jeg mangler lige. Hvor finder du B_max henne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2012 af hesch (Slettet)

Den vurderes ud fra magnetiseringskurver for det anvendte kernemateriale. Nu kender jeg jo ikke dit kernemateriale, men du kalder det "stål". Jeg har blot anslået Bmax.  Ved jævnstrøm kan du sagtens sætte Bmax til f.eks. 3T, men det opnår du ingen virkning af, fordi jernet går i mætning, f.eks. ved 1,8T: Du opnår kun at gøre viklingen rødglødende.

Ved vekselstrøm i transformatorer, vil en høj Tesla-værdi medføre store jerntab ( hysteresetab og hvirvelstrømstab ), hvilket gør jernet gloende hedt. Man ligger her på 1 til 1,3T, afhængig af transformerens størrelse: Store transformere har mindre overflade pr. volumen, og dermed mindre køling pr. Watt jerntab. Derfor må jerntab pr. volumen mindskes ved store transformere.

 


Skriv et svar til: Bestemme tykkelsen og antal vendinger i elektromagnet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.