Matematik

den naturlige logaritme i regnestykke

25. april 2012 af kaar77 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har rigtig meget brug for hjælp til en opgave i matematik.

Min opgave lyder: omskriv følgende udtryk til kun at indeholde ét log og ingen potenser

 

og så har jeg fået dette regnestykke:

ln(y^4)  -  ln(e)  +  ln(5)

 

og jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal løse den, når det er ln til y?

 

venlig hilsen Kamilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt regneregler for logaritmer.

Benyt, at ln(a·b) = ln(a) + ln(b) , at ln(an) = n·ln(a), og benyt, at ln(e) = 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2012 af nielsenHTX

ln(e)=1

ln(y^4)=4*ln(y)


Svar #3
25. april 2012 af kaar77 (Slettet)

men hvad skal man starte med at gøre?

jeg ved godt hvad jeg skulle gøre hvis bare y var et tal. Men jeg kan ikke lige finde ud af hvordan jeg skal gribe den an.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man kan skrive det

ln(y4) -ln(e) + ln(5) = ln(5·y4) -1 = 4·ln(y) + ln(5) -1


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2012 af miee95 (Slettet)

men #4 - kommer resultatet til at passe? 

 

4 • ln(y•15) -1 giver da ikke det samme resultat som ln(y4) - ln(e) + ln(5)??


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det gør det ikke. Hvor har du det udtryk fra 4 • ln(y•15) -1 ?


Skriv et svar til: den naturlige logaritme i regnestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.