Kemi

Kompleks - tetraamminkobber (II) sulfat monohydrat

25. april 2012 af 334 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal have udregnet det teoretiske værdi for mit udbytte. Det er bare lidt for lang tid siden, at jeg har regnet udbytte. Jeg kunne godt bruge noget hjælp. Her er de informationer, jeg har:

5,0156 g kobbersulfat pentahydrat har jeg afvejet. Det er herefter blevet opløst i 15 mL vand.

Efterfølgende har jeg tilsat 15 mL 12 M NH3-vand - dvs. 25 % NH3-vnd er 12 M.

Til den blanding har jeg tildryppet 30 mL ethanol og derefter sat det i isvand.

Jeg har derefter filtreret krystallerne fra på en glasfiltertragt. Krystallerne har jeg herefter sat i varmeskab for at få vandet til at fordampe (mit udbytte blev 4,7726 g)

Hvordan får jeg regnet den teoretiske værdi?

Reaktionsskema:

[Cu(OH)_2)_4]SO_4 (prik) H_2O  +   4NH_3    ->  [Cu(NH_3)_4]SO_4 (prik) H_2O   +   4H_2O

 

[Cu(NH_3)_4]SO_4 (prik) H_2O (M=243,77 g/mol)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af mathon

 

      udbytte
                             η = (4,7726 g) / (5,0156 g) = 0,951551 95,2%


Skriv et svar til: Kompleks - tetraamminkobber (II) sulfat monohydrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.