Matematik

10.klasse matematik

26. april 2012 af inger91 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg er lidt i tvivl om denne opgave.

Spørgsmål: En bil kører 130km/t. Hvilken hastighed skal man køre med, hvis man vil nedsætte bilens CO2 -udledning med 25%?


Sammenligningen mellem en bils hastighed og dens CO2 -udledning:

y= 0,0425x² - 6,848x + 409

x= hastigheden i km/t i intervallet [80;130]
y= antal gram CO2 pr. km


Har fundet ud af at 25% af bilens CO2 -udledning er 177,75

Udregning:

y= 0,0425 * 130² - 6,848 * 130 + 409
y= 237,01

(237,01/100) * 25 = 59,2525
237,01 - 59,2525 = 177,75

Og nu kommer tvivlen op i mig. Skal jeg bruge ligningsløsning for at finde ud af hvor mange km/t bilen kører, eller kan jeg finde ud af det på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

De 177,75 er 75% af CO2 udledningen ved x = 130km/t , så man skal så løse ligningen

y(x) = 177,75 , 80 ≤ x ≤ 130 ,

dvs. man skal finde den rod i ligningen 0,0425x2 -6,848x + 409 = 177,75, der ligger i intervallet [80;130] .


Svar #2
26. april 2012 af inger91 (Slettet)

Aah, okay :)
Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: 10.klasse matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.