Fysik

Bestemmelse af bølgelænge af laserlys

26. april 2012 af Danni23 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er det muligt at finde ud af hvilken optisk gitter jeg har brugt til mig forsøg hvis jeg kender de andre dataer?

 

Afstanden mellem det optiske gitter og væg = 44 cm

Afstand mellem 0. orden og 1.orden = 3,5 cm

det optiske gitter kan enten være 100, 300 eller 600, da det var de eneste man kunne bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af peter lind

Du skal også kende bølgelængden af lyset


Svar #2
26. april 2012 af Danni23 (Slettet)

Vi brugte laseren He-Ne som har bølgelængden 632,8 nm


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2012 af peter lind

Så kan du finde det af gitterligningen d*sin(θ) = λ  afbøjningsvinklen kan du finde ved at se på den retvinklede trekant der har hjørnerne gitteret, 0'te orden plettet og 1. orden pletten


Svar #4
26. april 2012 af Danni23 (Slettet)

Hvordan udregner jeg det forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2012 af peter lind

Du isolerer blot d i gitterligningen ved at dividere med sin(θ)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2012 af mathon

generelt
                         d·sin(φn) = n·λ      n = 1

                         d = λ / sin(φ)

og
                         sin(φ) = tan(φ)·cos(φ) = tan(φ)·(1/√(1+(tan(φ))2)) = (x/L) / √(1+(x/L)2) = x / √(L2+ x2)

        for x = 0,035 m og L = 0,44 m

hvoraf
                         sin(φ) = x / √(L2+ x2) = (0,035 m) / √((0,44 m)2+ (0,035 m)2) = 0,079295
som indsat i
d = λ / sin(φ)
giver
                         d = (632,8 nm) / 0,079295 = 7980,33 nm = 0,00798 mm

svarende til
                         stregantal (1 mm) / (0,00798 mm) = 125

                       


Svar #7
26. april 2012 af Danni23 (Slettet)

Hvad vil sige mit optisk gitter er?


Svar #8
03. maj 2012 af Danni23 (Slettet)

Nogen der kan sige mig, hvad mit optiske gitter er?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Læs dog svaret i #6.


Skriv et svar til: Bestemmelse af bølgelænge af laserlys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.