Matematik

kan det passe?

27. april 2012 af tony tango (Slettet) - Niveau: A-niveau

i følgende sæt: http://uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/110823_stx112_MAT_A.ashx

jeg får i opg 12 a): kuglens ligning er x2+y2+z2+10z+34=0.

kuglens tangentplan i punktet P er 2x-y-2z=0.

kan det passe? jeg er ikke sikker på det..

tak på forhånd

Vedhæftet fil: opg 12 a.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2012 af mette48 (Slettet)

nej du har lavet en fortegnsfejl

centrum = (0,0,5)              P= (2, −1,3)

Radie vektor, der er normalvektor i P  = (2,-1,-2)

r = √  .....

x2+y2+(z-5)2=r2


Svar #2
27. april 2012 af tony tango (Slettet)

YES! nu er jeg med. mange tak :D


Skriv et svar til: kan det passe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.