Matematik

Hjælp :O

23. august 2005 af Ronoidd (Slettet)
En cirkel er bestemt ved ligningen: x^2 + 2x + y^2 -4y -3 = 0
og en linje er bestem ved ligningen: y = 4x

Bestem kordinatsættetne til skærringspunkterne mellem cirklen og linjen..

Ville bruge Linjens skærring, men fungere bare ikke

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du sætter bare linjens y-værdi ind i ligningen for cirklen, så du får

x^2 + 2x + (4x)^2 -4*(4x) -3 = 0

og løser. Så finder du x-koordinaterne for skæringen(/erne), y-koordinaterne burde derefter være en smal sag.

Svar #2
23. august 2005 af Ronoidd (Slettet)

Jeg kan godt se hvad det er du gør, men jeg kan ikke se hvordan jeg skulle udregne det..

Kan man ikke bare finde cirklens centrum + radius ved cirklens ligning, og derefter finde linjen, med linjens ligning og så har man punkterne ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du kan godt finde centrum og radius i cirklen, men det er ikke så relevant i denne opgave.

I

x^2 + 2x + (4x)^2 -4*(4x) -3 = 0

ganger du bare paranteserne ud, og så så står du med en andengradsligning.

Svar #4
23. august 2005 af Ronoidd (Slettet)

Nåå, ok :) nu er jeg helt med... Tusind tak for hjælpen Waterhouse :)

Svar #5
23. august 2005 af Ronoidd (Slettet)

Hmm.. Der finder man så x-kordinaterne.. men hvordan finder du så y-kordinaterne? Du siger det skulle være en "smal sag".. for mig ligner det et stor problem :(

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du ved jo fra linjens ligning, at

y=4x

Så der sætter du bare dine x-koordinater ind og finder y'erne.

Svar #7
23. august 2005 af Ronoidd (Slettet)

Hmm... jeg kan ikke få det til at give mening, på den måde jeg gør det, finder jeg x og y værdierne..

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Så har du jo også skæringspunkterne.

Svar #9
23. august 2005 af Ronoidd (Slettet)

Nej... for det giver et nyt x.. det skal jeg jo ikke bruge..

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Øhm, hvad gør du helt præcist?

Svar #11
23. august 2005 af Ronoidd (Slettet)

y-min x-værdi=4(x-0)

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Aingh?

Du får to x-værdier, dem ganger du hver især med 4, og får deres tilhørende y-værdier.

Svar #13
23. august 2005 af Ronoidd (Slettet)

Nåh!.. ej.. havde taget fejl af linjens ligning, altså y=ax +b... gik helt galt af hvad du sagde.. Men tusind tak for hjælpen, er ked af at jeg skal have det ind med ske, men matematik er ikke lige mit ynglings fag..

Skriv et svar til: Hjælp :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.