Matematik

Isolering af et udtryk ved CAS

27. april 2012 af FisseMikepåHormoner (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet til opgave, at isolere r i udtrykket i=(1+r)^n-1 ved hjælp af CAS-værktøjet. Er der nogen, som kan hjælpe med det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der menes   i = (1+r)n-1   er det

r = i1/(n-1)  - 1 .

Hvis der menes   i = (1+r)n -1   er det

r = (i+1)1/n  - 1 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

er næsten nemmere i hånden.

Solve( ligningen, r )


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. april 2012 af mathon

 

                                                                solve(i=(1+r)^n-1,r)


Svar #4
28. april 2012 af FisseMikepåHormoner (Slettet)

Mange tak for svarene. Det var en stor hjælp.


Skriv et svar til: Isolering af et udtryk ved CAS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.