Matematik

Matematik afleveringen "Mursten" HJÆLP.

29. april 2012 af pfkovaltsenko (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle sammen! Jeg har brug for hjælp til opg. 3.5-3.6! Jeg er lidt af en dør til matematik.. Min hjerne er ikke beregnet til sådan noget.

Her er opgaverne!

3.5
- Bestem hvor mange forbandter Jesper skal bruge til en mur på ca. 12,6 m.
[Måden man skal regne murens længde ud på: y = 60x - 1,2. y = murens længde i cm og x = antallet af forbandter i muren.]


Måden jeg ville regne den ud på var at dividere et af tallene, men er ikke helt sikker.

3.6
- I en anden mur består forbandtet af 2 kopper og 1 løber.
Opstil en formel, som viser sammenhængen mellem antallet af forbandter og murens længde.


Den kan jeg egentlig godt svare på når jeg har regnet opg. 3.5 ud.

 

Sorry hvis det virker lidt forvirrende, det som jeg har skrevet, men håber virkelig i kan hjælpe!
Hilsen Pernille.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

3.5

Hmm du har et udtryk for murens længde og du kender murens længde, så sæt de kendte tal ind.


Svar #2
29. april 2012 af pfkovaltsenko (Slettet)

Okay!
Så y = 12,6 m.
Formel: 12,6 m = 60x - 1,2. Hvordan finder man så x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Rigtigt gjort! 

Dog har du overset at murens længde skal stå i cm i ligningen. y = murens længde i cm. Altså får du...

1260 = 60x - 1.2            .... isolér så x.... (ved at samle tal på ene side, og x'er på anden side, og så dividere)

 


Svar #4
16. september 2012 af pfkovaltsenko (Slettet)

Glemte helt at sige tak! Det hjalp mig virkelig meget :-) Opgaven blev rigtig!


Skriv et svar til: Matematik afleveringen "Mursten" HJÆLP.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.