Matematik

Vektorer i den nemme ende.

02. maj 2012 af Mixzo (Slettet)

Hej

En kammerat fra HTX spurgte mig til hjælps ang. noget vektor regning. Da jeg selv går på STX og af en eller anden grund først skal have om det i 3.g måske slutningen af 2.g. Kunne jeg ikke hjælpe ham (han går i 1.g på HTX).

Da jeg selv elsker matematik, blev jeg lidt irriteret over at jeg ikke kunne hjælpe og søger nu svar på hvordan man egentlig gør.

 

Opgaven er vedhæftet som fil.

man skal udfylde skemaet

Jeg vil nu gerne vide, Hvordan man beregner de forskellige ting.

Vil gerne have et eksempel på hvordan man beregner

begyndelses punkt a

slutpunkt b

retningsvinkel

Længde

og koordinater

Brug informationen fra øverste række som allerede er udfyldt, så jeg selv kan lave resten :)

 

Mvh

Vedhæftet fil: Lawl.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at man finder vektoren AB's koordinater ud fra koordinaterne for punkterne A og B, ved

AB = AO + OB = OB - OA ,

hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.

En vektor a kan skrives

a = (a1 , a2) = |a| · (cos(φ) , sin(φ)) ,

hvor |a| = [ a12 + a22 ]1/2 er vektorens længde, og cos(φ) = a1 / |a| og sin(φ) = a2 / |a| , hvor φ er vektorens retningsvinkel.

 


Skriv et svar til: Vektorer i den nemme ende.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.