Matematik

blækregning hjælp til sidste opgave. Hjælp gerne hurtigst muligt :)

24. august 2005 af Pusser_kh (Slettet)
Opgave 5.
I en spidsvinklet trekant ABC er A=40 grader,/AB/= 7, /BC/= 5.
Beregn C, /AC/ og arealet af trekant ABC.

Der findes også en stumpvinklet trekant ABC, hvor A = 40 grader, /AB/= 7, /BC/=5
Beregn C og /AC/ i denne trekant.

Jeg har sådanset regnet første del af opgaven med den spidsvinklede trekant. Jeg har regnet den med sinusrelationen hele vejen igennem. Men nu er jeg så i tvivl om hvordan jeg skal gøre det sidste med den stumpvinklede. Man skal vel starte med at finde C ved hjælp af sinusrelationen?? jeg ville blive glad hvis en lige ville kigge på det og måske hjælpe mig. Hvis nogle har tid og lyst må de også gerne give deres bud på beregning af første del, så kan jeg se om det jeg har lavet ligner.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du starter med at opstille sinusrelationen som du plejer, og finder en værdi for vinkel C. Denne værdi bliver mindre end 90 grader, men så er det du ved, at

sin(v)=sin(180-v)

og på den måde finder du størrelsen af den stumpe vinkel.

Svar #2
24. august 2005 af Pusser_kh (Slettet)

altså jeg har jo også regnet C ud i første del ved hjælp af sinus. Det blev 64,02 grader.

Hvad er det så er skal gøres...?

sin(180-64,02) => 0,8989.

men det ser da mærkeligt ud så det kan da ikke være rigtigt...

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Når du har de 64,02 grader, siger du bare 180-64,02.

Svar #4
24. august 2005 af Pusser_kh (Slettet)

aha... er det bare at
sin(v)= sin(180-v) =>
sin64,02 = sin(115,98)

måske er det ikke... jeg fik bare lige ideen... hehe måske er det forkert skrevet..

Svar #5
24. august 2005 af Pusser_kh (Slettet)

så ikke du havde skrevet før jeg selv skrev... :)

Svar #6
24. august 2005 af Pusser_kh (Slettet)

så ikke du havde skrevet før jeg selv skrev... :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Men det er rigtigt nok skrevet op.

Svar #8
24. august 2005 af Pusser_kh (Slettet)

oki fint tak... lige et sidste spørgsmål... for at finde /AC/ så skal jeg bruge cosinusrelationen ikk??

men først skal jeg vel lige finde vinkel B.

Og det er vel bare:
B= 180-115,98-40 =>
B= 24,02.

right??

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jeps. Og så kan du bruge cos eller sin.

Svar #10
24. august 2005 af Pusser_kh (Slettet)

oki takker... du er bare en skat. For anden gang du skal have al den tak i verden som findes...Det er dejligt at der findes sådan nogle søde mennesker som dig :) Du må have en forsat god aften..

Skriv et svar til: blækregning hjælp til sidste opgave. Hjælp gerne hurtigst muligt :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.