Fysik

Pose med blyhagl falder

04. maj 2012 af HenrikN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Ville lige høre om der var nogen der ville hjælpe mig med to korte opgaver? Det er to eneste jeg mangler som jeg ikke kan finde ud af. Håber i vil give en hånd... Vedhæfter opgaverne.

Vedhæftet fil: Fysikhjælp.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn hastigheden ud fra ændringen i potentiel energi:

ΔEkin = ΔEpot , dvs

(1/2)mv2 = mgh , eller

(1/2)v2 = gh , så

v = (2gh)1/2

b) Benyt så, at

ΔEkin = m·cbly·ΔT , dvs

ΔT = gh/cbly

hvor cbly er den specifikke varmekapacitet for bly.


Svar #2
04. maj 2012 af HenrikN (Slettet)

Super! Mange tak Andersen!


Skriv et svar til: Pose med blyhagl falder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.