Matematik
Bestem integralet ?
En funktion f givet ved f(x) = -0,25x2+ 2x -1.
a) Bestem intergralet
5
∫ f(x)dx og giv en fortolkning af dette intergral.
2
Jeg har startet med at finde F(x). det blev F(x)= -0,0833x^3+x^2-x
Men er gået i stå med de næste jeg skal ?
Nogen der kan vejlede mig igennem hvordan man kan fortolke det ? :(
Svar #1
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
Benyt, at hvis F(x) er en stamfunktion til f(x), er
a∫b f(x) dx = F(b) - F(a)
Indsæt integralets grænser i stamfunktionen.
Svar #3
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Ja, tallene a og b i integralet i #1 kaldes integralets nedre og øvre grænse. De er grænserne for det interval, inden for hvilket de infinitesimale bidrag f(x)·dx skal summeres til et integral.
Svar #4
07. maj 2012 af warz0ne (Slettet)
tusinde tak. det er en god formulering jeg lige kan skrive ned :)
Skriv et svar til: Bestem integralet ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
