Matematik

Faktorisering (fælles faktor)

25. august 2005 af LarsUlri (Slettet)
Opgaven lyder: Sæt en fælles faktor uden for parentesn i følgende udtryK:
a. k + k * r
b. x(a+4)-2a - 8

a. kan jeg ikke forstå og b. kan jeg bare ikke få til at gå op :/
Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2005 af Duffy

a.

k + k * r = k*(1+r)



b.

x(a+4)-2a - 8 = ax + 4x - 2a - 8 =

ax - 2a - 8 + 4x = a*(x-2) + 4*(x-2) =

a*(x-2) + 4*(x-2) = (a+4)*(x-2)



Duffy

Skriv et svar til: Faktorisering (fælles faktor)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.