Matematik

MateMatik! Æg

09. maj 2012 af TerryKanrekhaHugens (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan finder man kg-prisen på en bakke medium-æg for 15 kr ( cirkatal) , hvis man har kun det i : vægt i gram og ikke

i Kg ?

 

Medium: 53 ≤ x < 63

 

Og hvad skal en bakke large-æg koste, hvis kg-prisen var den samme?
 

Large : 63≤ x < 73 ( det er stadigevæk i : væg i gram).

 

tak i forvejen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2012 af SuneChr

Man må vel formode, at large-æg koster 63/53 gange medium-æg.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2012 af mette48 (Slettet)

vægt i gram og ikke

i Kg ?

vægt i g kan omskrives til vægt i Kg ved at dividere med 1000

eks. 34g = 0,034 Kg


Svar #3
09. maj 2012 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Svar # 2

Jeg har fået 459 g i Medium og 469 g i Large.

Skal jeg så satte 0,459 kg og 0,469 ? kan det passe :D


Svar # 1
 

Jeg kan prøve og se om det hjælper :D


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. maj 2012 af Frida96 (Slettet)

Ja, din omregning fra g til kg er korrekt.


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

I gennemsnit vejer et medium æg vel 58g = 0,058kg , og et large æg vejer i gennemsnit 68g = 0,068kg.

Man skal vide, hvor mange æg, der er i en bakke. Hvis der er 6 æg i en bakke, indeholder medium bakken i snit 0,348kg æg, mens large bakken indeholder 0,408kg æg.


Svar #6
11. maj 2012 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Svar # 5

Tak skal du have , så forstår jeg nu meget beder :D 

Svar # 4 

Dejligt at hør :D 


Skriv et svar til: MateMatik! Æg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.