Matematik

Moores lov

09. maj 2012 af Tinekris (Slettet)

Hej skønne mennesker..

Jeg har fået denne opgave og er fuldstændig på bar bund. Håber der er nogen, der evt. har lavet den tidligere og kan give nogle hint..

Opgave 4:
Inde for computerfremstilling er følgende lov berømt:
Moores lov: “Computernes kapacitet fordobles hver 18. måned og prisen halveres", har været gældende de sidste ca. 25 år. Loven er opkaldt efter Gordon E. Moore, medgrundlægger af Intel.
Computerens kapacitet kan måles ved antallet af transistorer pr. chip.

a) Hvilken sammenhæng udsiger Moores lov om sammenhængen mellem antallet af transistorer pr. chip og tiden?
b) I 1971 var der 4000 transistorer pr. chip. Opstil en regneforskrift for sammenhængen.
c) Undersøg om antallet af transistorer pr. chip i dag passer med Moores lov.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2012 af peter lind

Når der er tale om at antal chips fordobles hver 18. måned er det en eksponentialfunktion med fordoblingstiden 18 måneder


Svar #2
10. maj 2012 af Tinekris (Slettet)

Okay..

I B'eren ville jeg umiddelbart sige

f(x)=b*a^x 

f(0) = 4000*a^18   - Men der tager jeg ikke hensyn til prisen? Der står  i teksten: Computerens kapacitet fordobles hver 18.måned og prisen halveres.

Nogen forslag???


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2012 af peter lind

f(0) = b*a0 = b. Der spørges ikke i opgaven om noget med prisen, så den er blot taget med for fuldstændighedens skyld. Du skal altså blot ignorere alt om prisen


Svar #4
10. maj 2012 af Tinekris (Slettet)

og så vil du starte sige at b = 4000? og skrives de 18 som a eller x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2012 af peter lind

b korrekt. Med hensyn til a kan du slå op i din formelsamling eller bog, hvor der er en sammenhæng mellem fordoblingskonstanten og a. Alternativ kan du finde den af 2y = 2*b*ax = b*ax+18


Skriv et svar til: Moores lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.