Matematik

Eksponentiel funktion

10. maj 2012 af dejlige (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber i kan hjælpe mig.

Jeg har denne funktion f(x)=92,4*0,78^x

Opgaven lyder: Hvornår kan man forvente, at spædbørnsdødeligheden er nede på 5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis den givne funktion overhovedet har noget med spædbørnsdødelighed at gøre, skal man sikkert løse ligningen

f(x) = 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2012 af SuneChr

Du skal sandsynligvis løse ligningen    5 = 92,4·0,78x

# 3  Så blev den ged barberet. Lige til at skrive af. På B-niveau skal man kunne løse ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2012 af Malkro

5 = 92,4*0,78^x

x er her vores ukendte

Nu isolerer vi via CAS og finder x

og vi får x=11,74


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er vel ikke særlig instruktivt at forklare, at du fandt løsningen ved at indsætte i en magisk sort boks. Prøv hellere at forklare, hvordan man kommer frem til den tilnærmede løsning. Start med at regne dig frem til den eksakte løsning.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.