Matematik

På figuren ses graferne for de to funktioner f(x)=6*1,3^x og g(x)=x+k, hvor 0<k<5

11. maj 2012 af Markvard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? :)

På figuren ses graferne for de to funktioner f(x)=6*1,3x og g(x)=x+k, hvor 0≤ k ≤5

Samt en punkmængde M

a) Bestem arealet af M, når k=1

b)Bestem k, så arealet af M er 14

 

f(x) er den øverste graf og eksponentiel

 

og g(x) er en lineær og ligger under f(x)

 

arealet går ud til 3 på x-aksen

 

ved ikke om disse ting giver mening men håber virkelig i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke forklaret, hvorledes punktmængden M er defineret. Er det en punktmængde begrænset af de to funktioners grafer? Eller er den også begrænset af lodrette linier? Vi kan jo ikke se den figur, du henviser til.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Nej


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er sikkert den samme opgave, der er diskuteret her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=843591 ,

hvor der også er vedlagt en figur.


Svar #4
11. maj 2012 af Markvard (Slettet)

ja det er den samme :)

men ved ikke om i kan give en bedre forklaring ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad forstår du ikke i forklaringen i svar #7 i den tråd?


Svar #6
11. maj 2012 af Markvard (Slettet)

hvis jeg beregner opg a som det står i svar 7 får ejg 27,37 og det passer jo ingen steder hen derfor forstår jeg det ikke :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvorfor viser du så ikke, hvorledes du har fået det resultat? Ellers har vi jo ikke mulighed for at forklare, hvad du gør galt.

Af svaret i #7 kan du jo se, at for k = 1 er

A(M) = 6·(1,3)3/ln(1,3) -(1/2)·32 -3·1 -6/ln(1,3)


Svar #8
11. maj 2012 af Markvard (Slettet)

beregnede bare 0∫3 (6·1,3x -x -1) dx på nspire og fik 27,37


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis du beregnede præcis, hvad du skrev i #8, er det jo klart forkert.


Svar #10
12. maj 2012 af Markvard (Slettet)

Men beregner jeg det du har skrevet giver resultatet i a =19.874 ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#10

Ja. Klik her

 


Svar #12
13. maj 2012 af Markvard (Slettet)

Men det kan da ikke passe at arealet bliver så stort. 

Når den med den i opgave b skal give 14 og der er k endnu støre end 1?


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Punktmængden M på figuren er for k = 1 tilnærmelsesvist et trapez med højden 3 og de to parallelle sider med længder (6-1) = 5 og (6·1,33 - 4) = 9,182 . Dets areal, for k = 1, er da tilnæmelsesvist

A(M) ≈ 3·(5 + 9,182)/2 = 21,273

Regner man det mere nøjagtigt, får man resultatet gengivet i #7, dvs

A(M) = 6·(1,3)3/ln(1,3) -(1/2)·32 -3·1 -6/ln(1,3) ≈ 19,87415

Hvad er dit problem med det? Når k gøres større end 1, flytter den rette linie for g(x) opad på figuren, mod grafen for f(x), og arealet af M bliver derfor mindre, så det ser da forståeligt ud, at en værdi for k > 1 kan findes, for hvilken A(M) = 14.


Skriv et svar til: På figuren ses graferne for de to funktioner f(x)=6*1,3^x og g(x)=x+k, hvor 0<k<5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.