Matematik
Integralregning, bestem k så punktmængden M=14
Hej..
Har problemer med en opgave der lyder således - kun opgave b jeg har problemer med: (Opgaven kan også ses i den vedhæftede fil -nok nemmere at forstå)
På figuren ses graferne for de to funktioner
f(x)=6*1.3^x og g(x)=x+k , hvor 0 < eller = k < eller = 5
samt en punktmængde M.
b) Bestem k, så arealet af M er 14
På figuren går punktmængden fra 0 til 3 på x-aksen. Så tænker at jeg skal tage den bestemte integral fra 0 til 3, hvor jeg så siger f(x)-g(x)=14 - og så skal man på en eller anden måde løse den ubekendte k for denne ligning, men synes bare ikke rigtig det vil lykkes?!
Er jeg helt galt på den, eller hvor går det galt for mig? :)
Svar #1
08. maj 2010 af peter lind
Den metode du angiver er den helt rigtige. Hvorfor vil den ikke lykkes?
Svar #2
08. maj 2010 af Sibla (Slettet)
Hmm.. Jamen bruger mathcad og den kan ikke regne k ud? Og kan ikke umiddelbart lige regne det ud i hovedet?
Svar #3
08. maj 2010 af peter lind
Der gælder at ∫b*axdx = b*ax/ln(a) og ∫a*x+bdx = ½*a*x2+b*x (Jeg har udeladt integrationskonstanten da den ikke har betydning her)
Svar #4
08. maj 2010 af Sibla (Slettet)
Ja, det kan jeg godt forstå, men forstår bare ikke hvordan jeg skal bruge integrationen til at finde k? Synes ikke der er noget af det jeg prøver, der giver noget fornuftigt?
Svar #5
08. maj 2010 af peter lind
Hvis du foretager integrationen vil du få et resultat, der er afhængig af hvad k er. Sætter du dette resultat = 14 har du en ligning til bestemmelse af k.
Svar #6
27. januar 2011 af kornmod (Slettet)
jeg har den samme opgave - jeg får minus 19 hvad er galt, før som i skriver øverest :)
Svar #7
27. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#6
I a) skal man beregne
A(M) = 0∫3 (6·1,3x -x -1) dx
I b) skal man løse ligningen
0∫3 (6·1,3x -x -k) dx = 14 , dvs
[6·1,3x/ln(1,3) -(1/2)x2 -kx]30 = 6·(1,3)3/ln(1,3) -(1/2)·32 -3k -6/ln(1,3) = 14 , hvoraf
k = 2·(1,33 -1)/ln(1,3) -14/3 -3/2 = 2,394/ln(1,3) -37/6 ≈ 2,95805
Svar #8
09. april 2012 af Reggae3 (Slettet)
Det jeg har gjort i den opgave er, at jeg har fundet det bestemte integrale fra 0 til 3 af (6*1.3^x)-(x-k) og så får jeg resultatet: 22.87415484-3*k
Dette har jeg så sat lig 14 og solvet det (eller isoleret k). Min endelige resultat blev 2.958051613, hvilket passer meget fint med det der kommer frem når jeg plotter de to grafer sammen :)
Skriv et svar til: Integralregning, bestem k så punktmængden M=14
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
