Fysik

fysik hjælp

12. maj 2012 af donnapigen (Slettet)

Hej folkens har fået en opgave i fysik som jeg ikke helt kan løse.

en klump aluminium, som vejer 530 gram tilføres en varmeenergi på 16,2 Kj. hvor meget stiger temperaturen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2012 af mathon

 

                                          E = m·c·ΔT


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2012 af mathon

 

                                          E = m·c·ΔT

                                          16,2 kJ = (0,530 kg)·(0,90 kJ/(kg·C)·ΔT

                                          16,2 kJ = (0,4770 kJ/C)·ΔT

                                           ΔT = (16,2 kJ) / (0,4770 kJ/C) = 34 C


Svar #3
12. maj 2012 af donnapigen (Slettet)

mange tak (: har prøvet alt snart (:


Skriv et svar til: fysik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.