Matematik

Vanskelige opgaver

12. maj 2012 af anonym000

Hej

Opgaverne ligger i docx, og jeg har gjort mig umage med at forklar. 

Håber at der er nogen der kan hjælpe mig.

Vedhæftet fil: Opgave 1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2012 af SuneChr

2)   Rødderne kan aflæses i de to første parenteser. 3. parentes er altid > 0. Sidste to parenteser indeholder 2.gr. ligninger med negativ diskriminant, og har derfor ingen 0-punkter.


Svar #2
12. maj 2012 af anonym000

nå, ja fordi der gælder at f(x)=a(x-r1)(x-r2), ik..?

Okay. Men hvad så hvis kun d=0 eller d>0 i en af den to 2,gr. ligninger..?

- - -

...............


Svar #3
12. maj 2012 af anonym000

Med 0-punkter der mener du skæringer med x-asken ..?

- - -

...............


Svar #4
12. maj 2012 af anonym000

Og de to 2. gr. ligninger der er kan de ikke faktoriseres yderligere, hvad man end skulle nu bruge det til...

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. maj 2012 af SuneChr

# 2    Hvis d = 0  er der to identiske rødder x0 og parentesen hedder (x - x0)2

         hvis d > 0 bidrager den parentes med 2.gr. ligningen med 2 forskellige rødder.


Svar #6
12. maj 2012 af anonym000

Okay. 

Hvad med opgave 1, hvordan angiver jeg antallet af rødder..?

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. maj 2012 af SuneChr

# 6             # 0  1)  Faktorisér med CAS, præcis som du gjorde med 2). Samme fremgangsmåde m.h.t. rødder.

Nul-reglen siger jo, at et produkt er 0, når én eller flere faktorer er 0. Rødderne kan aflæses i parenteserne, og parenteserne er faktorerne.


Svar #8
12. maj 2012 af anonym000

Okay.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2012 af mathon

opgave 2

                     (x-7)(x-2)(x2+2)(x2-x+3)(x2-x+4) = 0

hvor
                           (x2+2) > 0  

                           (x2-x+3) > 0                          de tre diskriminanter er negative og koefficienten til x2 positiv

                           (x2-x+4) > 0

          eneste muligheder for
          nulpunkter/rødder er

derfor
                           x = 2   v   x = 7


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. maj 2012 af mathon

opgave 1

                                         x6 - 18x4 - 25x3 + 74x2 + 190x + 168 = 0

                                         (x-4)(x-3)(x2+2x+2)(x2+5x+7) = 0

hvor
                           (x2+2x+2) > 0  

                           (x2+5x+7) > 0                          begge diskriminanter er negative og koefficienten til x2 positiv

          eneste muligheder for
          nulpunkter/rødder er

derfor
                           x = 3   v   x = 4

                          

                


Svar #11
13. maj 2012 af anonym000

Hvorfor er det vigtigt, at man kommmer ind på at koefficienten er positiv

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #12
13. maj 2012 af mathon

det er tilstrækkeligt
                                      med                        begge diskriminanter er negative


Svar #13
13. maj 2012 af anonym000

Okay. 

- - -

...............


Skriv et svar til: Vanskelige opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.