Matematik
rettelser
26. august 2005 af
mettma (Slettet)
Ville blive meget glad hvis nogen gad at rette mine fejl:
opg (både til a og b): angiv en regneforskrift for den funktion f, der opfylder:
a)
f'(x)=sin2x og f((1/2)*pi)=2
>integrerer f'(x):
F(x)= s sin2x dx = (-cos(2x))/2
>for at fastlægge integrationskonstanten benytter jeg den anden oplysning:
f(x)=((-cos(2x))/2)+k
=> 2=((-cos(2( 1/2*pi)))/2)+k
<=> k= 3/2
>regneforskriften er dermed:
f(x)=((-cos(2x))/2)+(3/2).
b)
f''(x)=6x+1, f'(0)=1 og f(2)=3
>integrerer f''(x):
F(x)= s 6x+1 dx = 3x^2+x
>for at fastlægge integrationskonstanten benytter jeg den anden oplysning:
f(x)= 3x^2+x+k
=> 1=3*0^2+0+k
<=> k=1
>integrerer f'(x):
F(x)= s 3x^2+x+1 dx = x^3+(1/2)x^2+1x
>for at fastlægge integrationskonstanten benytter jeg den tredje oplysning:
f(x)= x^3+(1/2)x^2+1x+k
=> 3=2^3+(1/2)*2^2+1*2+k
<=> k= 8
>regneforskriften er dermed:
f(x)= x^3+(1/2)x^2+1x+8.
På forhånd tak!
opg (både til a og b): angiv en regneforskrift for den funktion f, der opfylder:
a)
f'(x)=sin2x og f((1/2)*pi)=2
>integrerer f'(x):
F(x)= s sin2x dx = (-cos(2x))/2
>for at fastlægge integrationskonstanten benytter jeg den anden oplysning:
f(x)=((-cos(2x))/2)+k
=> 2=((-cos(2( 1/2*pi)))/2)+k
<=> k= 3/2
>regneforskriften er dermed:
f(x)=((-cos(2x))/2)+(3/2).
b)
f''(x)=6x+1, f'(0)=1 og f(2)=3
>integrerer f''(x):
F(x)= s 6x+1 dx = 3x^2+x
>for at fastlægge integrationskonstanten benytter jeg den anden oplysning:
f(x)= 3x^2+x+k
=> 1=3*0^2+0+k
<=> k=1
>integrerer f'(x):
F(x)= s 3x^2+x+1 dx = x^3+(1/2)x^2+1x
>for at fastlægge integrationskonstanten benytter jeg den tredje oplysning:
f(x)= x^3+(1/2)x^2+1x+k
=> 3=2^3+(1/2)*2^2+1*2+k
<=> k= 8
>regneforskriften er dermed:
f(x)= x^3+(1/2)x^2+1x+8.
På forhånd tak!
Skriv et svar til: rettelser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
