Fransk

Hvordan bliver jeg bedre til fransk?

13. maj 2012 af luccasophiestar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har problemer i fransk; især med grammatikken - som jo ligger til grunde for niveauet i de fleste sprogfag, men jeg aner ikke hvordan jeg kan forbedre det. Jeg kender ingen der kan hjælpe mig med lektierne, og min lærer vil ikke oprette et lektiehjælpehold, ved mindre der er 7 andre der melder sig også (hvilket er umuligt at samle, siden vi er et meget lille gymnasium, og ingen har lyst til dette).

Så hvordan kan jeg hæve min karrakter fra 7 til 10, i løbet af det næste år? Kender I nogle gode hjemmesider, chatsider eller andet hvori man kan øve det franske?

/Katrine


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. maj 2012 af Nilletøz (Slettet)

Jeg har desværre glemt, hvad det hedder, og det er nok ikke i brug længere pga. Facebook, men de har i Frankrig haft en slags chat/arto-lignende forum, der var meget populært. Så der kunne man jo have oprettet sig og skrevet med dem for at blive bedre. 

Hvis det specielt er grammatikken, du bekymrer dig om, så tror jeg kun, at man kan gøre det ved at skrive tekster og derved bare øve og øve det. For ikke at skrive ud i det fri, så kan du jo skrive resuméer og analyser af de tekster, I læser i fransk. Det giver dig også noget materiale til eksamen :) 

Jeg er nyuddannet dansklærer, så jeg kan jo kun fortælle om de teoretiske teorier bag det at lære grammatik. Den korte er - at lave grammatikøvelser hjælper sjældent ret meget for at lære at bruge grammatikken korrekt i skrivende og talende kontekster, fordi man der ikke har fokuset. Det er fint at sidde og øve remser, men man husker dem ikke nødvendigvis, når man skal bruge dem mit i en talende sætning. Der er det vigtigere, at man allerede øver det i kontekster og opdager, hvornår man skal huske at tænke sig om og lægger mærke til, hvordan er det så lige, at det lyder i denne situation. 

Jeg håber, at du kan bruge det til noget :) Og held og lykke med det franske ^^ 


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. maj 2012 af alexpetros (Slettet)

Man behøver ikke være på et særligt hold for at blive bedre til grammatik. Jeg er ikke ening med dansklæreren herinde, da jeg mener, at grammatikøverlserne er den mest effektive måde at lære grammatikken korrekt på. Det lyder måske kedeligt, men det er vejen frem. Du læser paragraffen igennem i grammatikbogen (gentagne gange om nødvendigt), hvorefter du laver en række øvelser for at omdanne din teoretiske viden til praksis. Diverse chats og internet-fora kan man bruge som supplement til at øve hverdagssproget. Det skal man dog være meget forsigtig med, da man ofte bruger dårligt, forsimplet fransk sådanne steder. Fx undlader man at bruge accenterne (é, è, ê, ë) korrekt, hvilket jo betragtes som en meget alvorlig fejl, når man lærer fransk på et gymnasium.

Kort sagt øvelser, øvelser og atter øvelser, plus en del udenadslære. Når du først har fået styr på de vigtigste grundlæggende ting, bliver det hele meget nemmere.

Bonne chance ! :) 


Brugbart svar (4)

Svar #3
21. maj 2012 af krissP (Slettet)

En god idé:   Jeg har boet i frankrig i 17år. efter 2 år i skole kune jeg næsten flydende. Igen stor kontakt med folk der snakker dansk så er du nød til at bruge fransk :)     I det de ikke rigtig kan engelsk dernede.  Hehe 

jeg var ung så det gik jo hurtigere. Men prøv et ferie job dernede og snak med så mange folk som mugligt.

Prøv at se film på fransk med dansk undertekst eller tegnefilm. Du skal ikke blive sindsyg men prøv at snakke med dig selv, optag det med din mobil og lyt til det igen. så kan du høre hvordan du skal ændre den lyd der er forkert.

 

Jeg har lært nogle venner at snake lidt og der er en nem teknik som man kan bruge:

I stedet for at prøve på at læse hvad der er skrevet så prøv at lyt til det og find et ord du kender på dansk eller engelsk hvor der er den samme lyd i. og så er det jo bare at sæte den lyd ind hvor den passer.

Det bruger sangere faktisk også.

Franske sangere gør, som Jean Jacques Goldman han har en "tekst" som faktisk bare er lyde han kænder der bliver sat sammen og danner et engelsk ord og så en sætning og så en sang...

Bonne chance. Tiens moi au courant si tu y arrive ou si tu a besoin d'aide.

Cordialement  Kriss.


Brugbart svar (3)

Svar #4
06. juni 2012 af Annebanana (Slettet)

Jeg er god til fransk -  har været på udveksling og har nu fået 12 /12 i fransk fortsætter på A niveau. Jeg er enig med Gabriel, det hjælper rigtig meget at læse grammatikbogen igennem og lære paragraffer.

Der er en bog, jeg klart kan anbefale, fordi den er vildt detaljeret og giver en rigtig god forklaring. Dog ligger den på skolen, så jeg kan lige vende tilbage med titlen. 

Ellers er du velkommen til at skrive næste år, når du får en stil for.. Så kan jeg rette for dig, og give dig en forklaring på dine fejl. Jeg tror sagtens, du kan rykke dig en karakter på 1 år. Du skal bare konstant lære af dine fejl, og virkelig sætte dig ind i, hvorfor det er forkert. 


Skriv et svar til: Hvordan bliver jeg bedre til fransk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.