Matematik

Eksponentiel funktion

13. maj 2012 af wassu (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har denne funktion: 12000*0.92x

ulve bestanden var i 1960 = 12000
Hvad år er ulvebestanden = 1000

Hvordan gør jeg ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = 12000·0.92x = 1000 , hvor x betegner antallet af år efter 1960 . Isoler 0.92x og tag log() på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2012 af peter lind

løs ligningen 12000*0,92x = 1000


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Din funktion hedder f(x) = 12000*0,92x

hvor x er antal år efter 1960

Du skal derfor finde det x, der gør, at f(x) = 1000

1000 = 12000 * 0,92^x

Find x

 


Svar #4
13. maj 2012 af wassu (Slettet)

#1


Tak.. Jeg tænkte på om jeg kunne "regne tilbage i tiden" med funktionen 12000*0,92x, fx hvad var bestanden i 1950?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det kan man da sagtens. Det bliver i dette tilfælde så f(-10) , men det er ikke løsningen til den anførte ligning. Benyt den fremgangsmåde, der beskrevet i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Ulvebestanden bliver MINDRE år for år!


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2012 af peter lind

Det kan du principielt godt hvis du kender hvor mange år du skal regne tilbage. Hvis du skal tilbage til 1950 skal du sætte x = -10. Dette er bare ikke relevant for opgaven.


Svar #8
13. maj 2012 af wassu (Slettet)

#7


Hvis jeg sætter x = -10 bliver det f(x) = 12000*0,92-10 = 27625 hvilket ikke er det rigtige resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det har ikke noget med den opgave at gøre, hvor du skal finde, hvornår ulvebestanden er blevet 1000 . Det er jo den opgave, du har spurgt til her i #0. Når du beregner f(-10), bestemmer du ulvebestanden i 1950, ifølge modellen, hvilket er et helt andet spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Genlæs # 1, 2 og 3


Svar #11
13. maj 2012 af wassu (Slettet)

#9


Jeg ved godt, at det ikke har noget med opgaven at gøre. Jeg har fundet det rigtige svar og stilte et nyt spørsmål, om man kunne regne tilbage i tiden med forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Og det fik du jo svar på i #5 og #7. Du bør da så i en sådan situation gøre det klart, at du nu er i gang med et helt andet spørgsmål. Man forbereder et sceneskift med en lille indledning.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.