Matematik

Matematik omkring Nernsts lov

13. maj 2012 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Dette spørgsmål kunne ligge i både matematik,kemi og fysik.

Jeg har vedhæftet et dokument med forsøgsvejledningen til et forsøg.

Jeg forstår ikke, hvordan de går fra skrive nernsts lov med Ag+ i anden til at fjerne 2-er eksponenten.

Jeg ved godt at de benytter, at

- log(1/x) = log(x)

Vedhæftet fil: NERNST.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

(-0,059/2)*log([Cu2+]/[Ag+]2) = -0,059*(1/2)*(log[Cu2+] - 2*log[Ag+]) = -0,059*(1/2)*(log(1) - 2*log[Ag+]) = -0,059*(1/2)*(-2*log[Ag+]) = 0,059*log[Ag+].


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Og dernæst benyttes jo en anden logaritmeregel, så at

-(0,059V/2) · log(1/[Ag+]2) = (0,059V/2)·2·log([Ag+]


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:Nernst_udredning.doc

Svar #4
13. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Mange tak for svarene


Skriv et svar til: Matematik omkring Nernsts lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.