Matematik

Skalarproduktet i rum

14. maj 2012 af NPandi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle! :)

Jeg får skalarproduktet (vinklen imellem) disse to vektorer i rum til at være:


n: (2,-1,-2) * r: (7, 3, -2) = (2*7)+(-1*3)+(-2*-2) = 15

Er dette korrekt? Min lærer får det nemlig til 50, 58 i nspire...


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2012 af mathon

 

                n = [2,-1,-2]       r = (7, 3, -2)                  |n| = 3                 |r| = √(62)

                nr = 15

               
                cos(v) = (nr) / (|n|r|) = 15 / (3·√(62)) = 5 / √(62) = 0,635001

                v = cos-1(0,635001) = 50,58º       - så ROS din lærer


Svar #2
14. maj 2012 af NPandi (Slettet)

Tak! :)


Skriv et svar til: Skalarproduktet i rum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.