Matematik

simpel reducering rigtig????

27. august 2005 af timothy (Slettet)
(x-y)^2-y^2/(2*x) = (x^2)-y
???

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2005 af 2835 (Slettet)

SKRIV DIT EGET FORSLAG NED NÆSTE GANG!

Mit forslag:
=>(x^2+y^2-2xy-y^2)/(2x)=(x^2)-y
=>(x-2y)/2=(x^2)-y
=>0,5x-x^2=0


Mvh
2835
- www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2005 af 2835 (Slettet)

UPS
se bort fra #1!

regner den lige igen!

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2005 af 2835 (Slettet)


MIT BUD:
(x^2+y^2-2xy-y^2)/2x
=x^2-2xy/2x
=x(x-2y)2x
=0,5(x-2y)
=0,5x-y

Mvh
2835
- www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #4
27. august 2005 af timothy (Slettet)

lige en tilføjelse

(x-y)^2-y^2/(2*x)

Sådan ser opgaven ud, mit bud på resultatet er
(x^2)-y

#0 er selvfølgelig forkert opskrevet på en forkert måde

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Lidt ting der skal præciseres her. Hvad er det du gerne vil have os til? At vise om

(x-y)^2-y^2/(2*x) = (x^2)-y

er rigtigt reduceret? (det er det ikke)

Eller at løse ligningen (og i så fald, for x eller y?)

Endelig - mener du virkelig

(x-y)^2-y^2/(2*x) = (x^2)-y

eller snarere

[(x-y)^2-y^2]/(2*x)

?

Svar #6
27. august 2005 af timothy (Slettet)

jeg mener det her, kom til at skrive det forkert op første gang

[(x-y)^2-y^2]/(2*x)

Altså jeg skal reducere på ovenstående udtryk

Svar #7
27. august 2005 af timothy (Slettet)

kan det passe at resultatet bliver

(x-2y)/2

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2005 af 2835 (Slettet)

Ja

(x-2y)/2 svarer til resultatet i #3

Mvh
2835
- www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Ja - eller som 2835 skriver, 0,5x-y.

Svar #10
27. august 2005 af timothy (Slettet)

takker :-)

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. august 2005 af Epsilon (Slettet)

For ethvert x E R\\{0}, vel at mærke.

//Singularity

Skriv et svar til: simpel reducering rigtig????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.