Matematik

Ligning

27. august 2005 af Hilano (Slettet)
Har kæmpet med denne opgave, men kan simpelthen ikke finde fejlen!
Håber der er en der kan...


Vi vil nu bevise, at en elefant og en myg vejer det samme. Lad e være elefantens vægt og m myggens vægt. Kalder vi så deres samlede vægt for 2s, dvs. e+m=2s, gælder det, at:

e-2s = -m eller e = 2s-m

Multipliceres venstresiderne og højresiderne i de to sidste ligninger, fås

e(e-2s) = -m(2s-m)
e^2-2es = m^2-2ms
e^2-2es+s^2 = m^2-2ms+s^2
(e-s)^2 = (m-s)^2
e-s = m-s
e = m

Da e og m er hhv. elefantens og myggens vægt, er det ønskede vist. Hvor er fejlen?


Jeg har siddet og kigget den ligning igennem så mange gange....... :/

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2005 af 2835 (Slettet)

Opgaven ligger på www.gym-opg.webbyen.dk under matematik!

Mvh
2835
- www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #2
27. august 2005 af Hilano (Slettet)

OK.. men hvor? Jeg aner jo ikke hvilket et af alle de numre den er?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2005 af 2835 (Slettet)

GÅ ind på matematik siden, og gå helt ned og vælg (7,2g)

Mvh
2835
- www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #4
27. august 2005 af Hilano (Slettet)

tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2008 af mallesxD (Slettet)

 jeg tænkte på om der ikke er nogen der kan skrive fejlen ned, for jeg kan ikke gå ind i dette link som 2835 har sat ud...

og skal bruge svaret til imorgen, har set på opgaven i lang tid.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.