Matematik

Rente

17. maj 2012 af LisaKiss (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :) 

Jeg har en opgave der omhandler lån & renter. 

Jeg vil låne 150.000,-

med en månedlig ydelse på 1571,-

løbetid 120 mrd. 

Debitorrente  3,95%
ÅOP 4,83%
 

Hvordan regner jeg ud hved de ''procenter'' betyder? osv . . . 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2012 af mathon

 

                      G = y·[1 - (1+r)-n] / r

hvor r CAS-beregnes

                     solve(150000 = 1571·[1 - (1+r)-120] / r,r)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jeg fatter ikke spørgsmålet og svar #1 er vist ikke rigtigt, da der lånes 150.000. og betales 120 * 1571 = 188520 kr.

   solve(188520 = 150000*(1+r)10,r) giver en årlig effektiv rente på 2.31 %


Svar #3
17. maj 2012 af LisaKiss (Slettet)

Nominel rente: 4.918%
Disponibelt beløb: 150.000,00 kr.
Samlede omkostninger: 39.253,99 kr.
Samlet ydelse: 189.253,99 kr.
ÅOP: 4.918%
ÅOP efter skat: 2.93%

 

Hvilken formel skal jeg bruge når jeg har disse tal, så jeg kan lave et skema fra 1 måned til sidste måned (120 mrd) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jamen du siger jo selv at der betales 1571 pr. måned. Hvad vil du så bruge et skema til?

Kan du ikke bruge renteformlen eller annuitets formlen hvis du skal undersøge noget...


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.