Matematik

Lineære funktioner ????

17. maj 2012 af Jmussen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg skal lave en opgave i matematik, som jeg ikke rigtig forstår. Håber at I kan hjælpe :)

 

Du skal forklare om stykkevist lineære funktioner, idet du viser, hvordan grafen for funktionen f(x) kan tegnes:

f(x) = 3x;x ∈[0;3[

f(x) = x+6;x ∈[3;10]


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

tegn y=3x mellem x=0 og x=3

tegn y=x+6 mellem x=3 og x=10


Svar #2
17. maj 2012 af Jmussen (Slettet)

okay tak, men har den åbne parentes ikke betydning ( [ )??

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2012 af SuneChr

Det er nok rigtigst at skrive,              f(x) → 9  for x → 3-  (fra venstre)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

vender parentesen væk fra tallet betyder det at selve tallet ikke er inkluderet. Dvs. 3 er ikke med, men 2.999 er med.


Skriv et svar til: Lineære funktioner ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.