Fysik

opgave vedr. rødforskydning

19. maj 2012 af fafdsafasd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

Jeg ville høre, om der var nogen, der lige ville tjekke, om min udregning er korrekt. Opgaven lyder: "Beregn rødforskydningen for Messier 87 og beregn bølgelængden af det udsendte lys, når bølgelængden af det modtagne lys er 721,9 nm."

Jeg kender lysets hastighed "c" og hastigheden "v"

 

Rødforskydningen

z = v / c = 1177 km/s / 300000 km/s = 0,004

 

Bølgelængden

v / c · λ0 + λ0 = λ = 1177 km/s / 300000 km/s · 721,9 nm + 721, nm = 724,72 nm


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2012 af Enhver (Slettet)

Rødforskydningen er korrekt, men mht. bølgelængden er det λo du skal beregne og ikke λ. Det du har beregnet, er bølgelængden af det modtagne lys, hvis bølgelængden for det udsendte er 721,9 nm. 

Brug i stedet   λudsendt = λmodtaget / (1+z)


Skriv et svar til: opgave vedr. rødforskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.