Matematik

Hvorledes integreres en brøk?

27. august 2005 af Nico.. (Slettet)
Som emnet siger.. hvordan gør man det...

fx.
x+2/x-1 + 2

og x^2-2x+1/x+2


Håber i kan hjælpe, og forklare lidt så jeg kan huske det til en anden gang...

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2005 af frodo (Slettet)

allerførst må vi lige starte med at præcisere udtrykkene. Sæt de relevante parenteser iflg regnearternes hieraki

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2005 af Duffy

#1+0:

Jah, mener du

x+2/x-1 + 2 = x + (2/x) - 1 + 2

og

x^2-2x+1/x+2 = x^2-2x+ (1/x) + 2

ELLER

mener du

(x+2)/(x-1) + 2

og

(x^2-2x+1)/(x+2)


...eller hva pokker mener du?????


Duffy


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Partiel integration, integration ved substitution eller invers ditto...

Oftest kan man substituere nævneren, og deraf forenkle udtrykket.

Svar #4
27. august 2005 af Nico.. (Slettet)

#2 mener det sidste ...

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Vink:

(x+2)/(x-1) + 2 = (x-1+3)/(x-1) + 2

I den anden opgave vil det være oplagt at udføre polynomiers division, da tæller- og nævnerpolynomierne ikke har fælles rødder. Kontrollér selv dette.

//Singularity

Skriv et svar til: Hvorledes integreres en brøk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.