Matematik

Vinkel mellem to vektorer

21. maj 2012 af Dising (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har siddet med en opgaven, som jeg ikke helt kan finde ud af, så jeg håbede at er der er nogle som vil give sig tid til at hjælpe mig.

Opgaven lyder:

Der er givet 2 vektor (a ) og (b ), hvor (a )=(2¦(-2)),  (|b|)=4og(a )*(b )=8

Bestem vinklem mellem vektor (a )  og (b )

Bestem koordinatorerne til vektor (b )

 

Hvis man ikke kan tyde vektorerne, så er opgaven også vedhæftet.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2012 af peter lind

Jeg kan ikke tyde vektorerne og opgaven er ikke vedhæftet. Skriv vektorerne som (x, y)

Generelt: Hvis v er vinklen mellem vektorerne gælder cos(v) = a·b/(|a||b|


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2012 af sweeet (Slettet)

Vinklen mellem vektorer findes vha. skalarproduktet, som peter lind skriver.

Koordinater findes vha. indskudssætningen.

Jeg kan heller ikke tyde dine vektorer desværre.


Svar #3
21. maj 2012 af Dising (Slettet)

Tak for svaret...

Opgaven skulle gerne være der nu.

 

Vedhæftet fil:Opgave.docx

Brugbart svar (1)

Svar #4
21. maj 2012 af peter lind

Du kender vektor a og så skal du finde længden af a. Skalarproduktet mellem vektorerne og længden af vektor b er givet,så du kan derfor direkte sætte det ind i formlen i #1.

Det andet spørgsmål sæt b =(x,y) . og sæt det ind i betingelserne for b. Det giver to løsninger 


Svar #5
21. maj 2012 af Dising (Slettet)

Mange tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2012 af sweeet (Slettet)

Dising hvilke resultater får du?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2012 af sweeet (Slettet)

Lind hvad fik du?


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Opgave b.

a = (a1, a2) = (2, -2)

b = (b1, b2)

|b| = (b1 + b2)1/2 = 4 ⇒ b1 = ±√(4) - b2

ab = a1·b1 + a2·b2 = 8

Tal indsat

a1·b1 + a2·b2 = 8

2·(±√(4) - b2) + (-2)·b2 = 8

Du får 2 løsninger. Find så b1('er) efter at efter at have fundet b2('er).


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er givet, at a = (2;-2), |b| = 4, og ab = 8 . Man finder, |a| = 2·√2 , og dermed findes vinklen v mellem de to vektorer a og b af

cos(v) = ab / (|a||b|) = 8/(4·2·√2) = 1/√2 ⇒ v = 45º = π/4 .

Da vi har a = 2·√2 · (1/√2 ; -1/√2) = 2·√2 · (cos(7π/4) ; sin(7π/4)) , ses det, at der for vektor b er de to løsninger, svarende til en vektor af længden 4 med retningsvinkel 7π/4 - π/4 = 3π/2 , eller med retningsvinkel 7π/4 + π/4 = 2π ≡ 0 (mod 2π), dvs

b = 4 · (cos(7π/4 - π/4) ; sin(7π/4 - π/4)) = 4 · (cos(3π/2) ; sin(3π/2)) = 4 · (0 ; -1) , eller

b = 4 · (cos(7π/4 + π/4) ; sin(7π/4 + π/4)) = 4 · (cos(2π) ; sin(2π)) = 4 · (1 ; 0) .


Skriv et svar til: Vinkel mellem to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.