Matematik

Eksponentiel funktion

21. maj 2012 af Malden (Slettet) - Niveau: C-niveau

Antal dB over grænsen: 11|22

Maksimal arbejdstid i minutter: 120|10

 

y = b * a^x

Er disse udregninger korrekte?

a) Bestem tallene a og b

 

a = y2-x1 kvadratrod y2/y1

a= 109 kvadratrod 10 = 1,023 ??

 

b = 22/1,023^11 = 17,13 ?

B)

y  = 17,13 * 1,023^32 = 19,20 minutter ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
21. maj 2012 af Malden (Slettet)

Ok, tak. Vildt mærkeligt. Det er ikke den måde jeg har lært det på.


Svar #3
21. maj 2012 af Malden (Slettet)

1,45 minutter. Jeg fik selv noget med 19,20 minutter...


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg ved ikke, hvor du har læst 1,45 min henne.

Du har heller ikke indsat korrekt i formlen for a . Derfor får du et ubrugeligt resultat.


Svar #5
21. maj 2012 af Malden (Slettet)

y(32) = 1440 · (1/12)32/11 ≈ 1,0445


Svar #6
22. maj 2012 af Malden (Slettet)

Der jeg så det. Men der måske en anden del af opgaven.


Svar #7
22. maj 2012 af Malden (Slettet)

#6


Der jeg så det. Men der måske en anden del af opgaven.

Jeg ser dine evt svar i morgen. Nu må jeg altså virkelig set at kome i seng.

God nat til dig også :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6, #7

Ja, der stod 1,0445, som du selv citerer i #5.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er tale om en eksponentielt aftagende model. Derfor skal man jo forvente, at den tilladte tid for 32 dB er betragteligt mindre end tiden for 22 dB, som er 10 min. De 19,20 min, som du finder, er derfor helt urealistisk. De detaljerede udregninger findes i den anden tråd.


Svar #10
22. maj 2012 af Malden (Slettet)

Hov, kom til at runde 1,0445 op. Men ja, det var det tallet 1,0445 jeg mente.

Tak for dine svar.

Jeg sad med en rettet rapport jeg har lavet om Eksponentielle funktioner, men formlen deri forvirre mig ofte. Den du har skrevet er bedre.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.