Matematik

Antal uger = x

22. maj 2012 af unknown01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :-)
Jeg sidder med årets sidste aflevering og mangler kun én opgave som jeg bestemt ikke kan finde ud af, så håber i kan hjælpe.

A og S vil ud at rejse sammen. A har 2000kr. og S har 1250kr. S synes, at de skal vente med at rejse til de har lige mange penge. S sparer 175kr. op om ugen og A sparer 150kr. op om ugen. Antallet af uger, der går før de har lige mange penge kaldes x. Opstil en ligning i x og løs ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Har du ikke prøvet at følge opgavens vejledning?

Hvor mange penge har A efter x uger? Hvor mange penge har S efter x uger? Sæt de to udtryk lig med hinanden og løs ligningen.


Svar #2
22. maj 2012 af unknown01 (Slettet)

Det er let at sige, jeg forstår bare ikke hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2012 af anonym000

Du kan bruge substituere-metoden, altså to ligninger med to ubekendte..

 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2012 af anonym000

150x+2000=175x+1250

 

isolere x 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2012 af SuneChr

# 3 og 4   Nej, der er kun én ligning med én ubekendt. Den simpleste lineære ligning at løse.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

A starter med 2000kr og sparer 150kr op pr uge. Efter 1 uge har A så 2000+150·1 , efter 2 uger 2000+150·2. Hvor mange penge har A efter x uger?

S starter med 1250kr og sparer 175kr op pr uge. Efter 1 uge har S så 1250 + 175·1, efter 2 uger 1250+175·2. Hvor mange penge har S efter x uger?

En anden fremgangsmåde. A har til at begynde med 2000-1250 = 750 kr mere end S. Hver uge sparer S 175-150 = 25kr mere op end A. Hvor længe er S om at indhente den oprindelige forskel på 750 kr?

 

#3 Der er ingen grund til at gøre det unødigt kompliceret.


Svar #7
22. maj 2012 af unknown01 (Slettet)

Mange tak! :-))


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2012 af anonym000

#5 og #6

Slap af :) kig i #4, det er rigtigt nok. 

 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvordan hvad? Hvad forstår du ikke i svarene ovenfor?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

De bemærkninger gik på dit forslag i #3, som du jo selv er gået væk fra i #4.


Svar #11
22. maj 2012 af unknown01 (Slettet)

2000 +150x = 1250 + 175x
2000 + 150x -150 = 1250 + 175x – 150 x
2000 – 1250 + 1250 + 25 – 1250
750/25x=  25x/25x = 30 uger.

 

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. maj 2012 af anonym000

#7 begge deres opsparinger kan beskrives med en lineær model.

A) y=150x+2000

S) y=175x+1250

hvor man uger skal der gå før y-værdien er det samme..? 

så kan du bare lave den her 150x+2000=175x+1250 og isolere x

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. maj 2012 af anonym000

# 12 Det er rigtigt ! 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Resultatet er korrekt; men mellemregningerne er noget rod.


Svar #15
22. maj 2012 af unknown01 (Slettet)

Ih altså, hvordan pokker gør jeg så mellemregningerne forståelige?


Skriv et svar til: Antal uger = x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.