Matematik

Areal af vektor i rummet ABC

22. maj 2012 af Sps9999 (Slettet)

 

A ( 6, 0, 0 ) B ( 0,2,0 ) C (0,0,3)

AB = ( -6 ,2,0 ) AC = ( -6,0,3)

 

Skal finde arealet af denne trekant, men kan ikke huske hvordan man finder krydsproduktet, er der en venlig sjæl der kunne hjælpe??

( AB * AC *0,5 ) = ?

ved ikke om det her er rigtigt ( ( 2*3) - ( 0*0) - (-6 * (3-6) * 0 ) + (-6)*0+6*2  =  13,2 *0,5 = 6,70 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter symbolet × mellem vektorerne, når der er tale om krydsprodukt. Find formlen i bogen:

      a × b = (a1;a2;a3) × (b1;b2;b3) = (a2b3-a3b2 ; a3b1-a1b3 ; a1b2-a2b1)

Der gælder også, at

      |a×b| = |a||b|·|sin(v(a,b))| ,

hvor v(a,b) er vinklen mellem de to vektorer a og b .


Skriv et svar til: Areal af vektor i rummet ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.